Мъж източил близо 10 млн. лв. ДДС от фиктивна продажба

...
 
Мъж източил близо 10 млн. лв. ДДС от фиктивна продажба
Коментари Харесай

Мъж източил близо 10 млн. лв. ДДС от фиктивна продажба на трюфели

 

Мъж източил близо 10 млн. лева Данък добавена стойност от фиктивна продажба на трюфели. Окръжна прокуратура – Пазарджик притегли ката обвинен 51-годишния М. Д. за това, че на 14 декември 2022 година в София като ръководещ и представляващ комерсиално сдружение като причинител, в съучастничество с 57-годишен, като помощник, направил опит да бъде получена от държавния бюджет 9 668 160 лева

Мъж източил близо 10 млн. лева Данък добавена стойност от фиктивна продажба на трюфели

Това е станало посредством потребление по документ с погрешно наличие. Към документите е бил прибавен дневник за фиктивни покупки на сдружението за данъчен интервал от месец ноември 2022 година

Обвиняемият е правил комерсиална активност на територията на Пазарджик и други области.

По следственото дело са разпитани очевидци, конфискувани са огромен размер материални доказателства – включително и документи за фиктивни покупко-продажби.

Предстои да бъдат повдигнати обвинявания по отношение на други лица. Установено, че фиктивните покупко-продажби са осъществявани като продажби на трюфели и гъби.

Да се вкарат тласъци за информация за данъчни измами.Това предложи министърът на финансите Асен Василев, напомня SafeNews.

Василев стимулира концепцията с това, че постоянно подателят на сигнал за данъчна машинация в голям размер е човек, който работи във компанията – извършител. Подаването на сигнала обаче би го оставило без работа и даже може да заплаши живота му.

„ Когато става дума за десетки или даже стотици милиони неплатен налог, да може това лице да знае, че в случай че подаде такава информация, когато се събере данакът, ще има, по този начин да се каже, осигуреност до края на дните си “.

В България през 2021 година събраните от Данък добавена стойност средства са били с 4,9% по-малко, в сравнение с оптималната сума, която страната е могла да събере от ставката.

Източник: Българска национална телевизия

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР